Tiskové zprávy

Šantovka Family Day se vydařil

Galerie Šantovka umožnila nadaci být součástí skvělé akce Šantovka Family Day, která se uskutečnila v sobotu 24. srpna 2024 ve Smetanových sadech. Díky ní jsme mohli všem návštěvníkům ukázat, co v rámci nadace děláme a jak pomáháme.

Naše podpora z tohoto dne byla zaměřena na spolek Ryzáček, který poskytuje odborné služby v oblasti hipoterapie a hiporehabilitace dětem i dospělým s tělesným či mentálním postižením nebo sociálním znevýhodněním. Využívá všeho, co kůň pro terapii a rehabilitaci nabízí – pohyb, kontakt, emoce i prostor. Kontakt s koněm zkrátka léčí duši i tělo.

Ryzáček pro návštěvníky našeho nadačního stánku připravil aktivity, u kterých se zabavili děti i dospělí – hobby horsing dráha, Cyril voltiž barel, hledání předmětů s koňskou tematikou v tajemném boxu a hádání jednotlivých částí koně. Nechyběl ani živý poník, malování na obličej od agentury Smíšek a dárečky pro děti.

Příspěvek ve výši 22 052 Kč, který jsme v rámci této akci získali, jsme věnovali Ryzáčku na pořízení nového hiporehabilitačního koně. Jejich služby jsou pro děti i dospělé velkým přínosem a je o ně nadměrný zájem.

Den plný zábavy a atrakcí, které Olomouc ještě nezažila, navštívilo i přes velké horko 12 000 lidí. Děkujeme všem, kteří se za námi na stánku zastavili a společně s námi podpořili dobrou věc.